روش های نگهداری دندان مصنوعی خارج از دهان

اگرچه هیچ چیزی نمی‌تواند جای دندان‌های طبیعی را پر کند، اما واقعیت این است اغلب ما انسان‌ها با افزایش سن یا مشکلات پوسیدگی، روزی مجبور به استفاده از دندان مصنوعی خواهیم شد. اما نباید تصور کنید دندان‌های مصنوعی نیازی به بهداشت و مراقبت ندارند! بلکه باید به خوبی به آن‌ها رسیدگی نمایید تا از زرد شدن، آسیب و عفونت لثه و بافت دهان شما پیشگیری شود. اگر با روش‌های شستشو و نگهداری دندان مصنوعی آشنا نیستید، کافی است با ما همراه باشید تا به بررسی مفصل آن بپردازیم.

روش های نگهداری دندان مصنوعی خارج از دهان

انواع دندان مصنوعی

دندان‌های مصنوعی بر اساس نیاز و بودجه افراد، می‌توانند در انواع مختلفی ساخته شوند. به طور کلی، انواع متداول دندان مصنوعی به چهار دسته ثابت، متحرک، بریج و مبتنی بر ایمپلنت تقسیم می‌شوند. دندانپزشک شما بر اساس نیاز شما، یکی از انواع زیر را تجویز خواهد کرد:

۱- دندان مصنوعی ثابت (ایمپلنت)

ایمپلنت‌ها در استخوان فک شما کاشته می‌شوند و کاملا مانند دندان طبیعی عمل می‌کنند. این دندان‌ها در دهان شما ثابت هستند و نمی‌توان آن‌ها را خارج کرد. به همین دلیل شستشو و نظافت آن‌ها نیز کاملا مانند دندان طبیعی است. یعنی باید دو بار در روز مسواک بزنید و نخ دندان بکشید. ایمپلنت می‌تواند به جای یک یا چند دندان از دسته رفته کاشته شود.

۲- دندان مصنوعی متحرک

دندان‌های متحرک پروتزهایی هستند که در دهان ثابت نمی‌مانند و می‌توانید آن‌ها را خارج کنید. روش‌های شستشوی دندان مصنوعی مانند قرص تمیز کننده دندان مصنوعی، برای این پروتزها طراحی شده‌اند. این پروتزها ارزان قیمت‌تر هستند و می‌توانند تا حد قابل قبولی مشکلات جویدن و تکلم را برطرف کنند و لبخند شما را زیباتر نمایند. این دندان‌ها می‌توانند در چند نوع مختتلف باشند:

  • دندان مصنوعی کامل: وقتی هیچ دندان طبیعی در دهان باقی نمانده باشد از این روش استفاده می‌شود. این دندان‌ها بیشتر در سنین بالاتر تجویز می‌شوند که هیچ کدام از دندان‌های طبیعی قابل نجات دادن نیستند.
  • دندان مصنوعی تکه‌ای: دندان‌های متحرکی هستند که برای جایگزینی یک یا چند دندان از دست رفته ساخته می شوند. این دندان‌ها معمولا به کمک یک سیم قلاب به دندان‌های اصلی متصل می‌شوند. این نمونه‌ها در اغلب موارد پایداری کمتری دارند.
  • دندان مصنوعی ژله‌ای: قسمت تحتانی این پروتزها، یعنی قسمتی که روی لثه قرار می‌گیرد از مواد نرم و ژله‌ای ساخته می‌شود که راحتی بیشتری را برای فرد به وجود می‌‌آورد. این پروتزها قیمت بالاتری از پروتزهای معمولی دارند.

۳- بریج (پل)

پروتزهایی هستند که در صورت وجود یک یا چند دندان یا ریشه در دهان قابل استفاده هستند. این پروتزها بر روی دندان‌های طبیعی یا ریشه دندان قرار می‌گیرد و از دو طرف فیکس می‌شوند؛ بریج‌ها نیز از انواع دندان مصنوعی ثابت هستند و نمی‌توان آن‌ها را خارج کرد؛ اما از آنجا که معمولا برای نصب آن‌ها به تراشیدن دندان‌های سالم نیاز است، می‌تواند باعث پوسیدگی سریع‌تر آن‌ها شود. به همین دلیل اغلب توصیه نمی‌گردد.

۴- پروتز متکی به ایمپلنت (نیمه متحرک)

در صورتی که هیچ دندانی در دهان نداشته باشید و لثه‌های شما نیز به حدی تحلیل رفته باشند که امکان نگه داشتن دندان مصنوعی متحرک را نداشته باشند، دندانپزشک توصیه می‌کند که ابتدا چند ایمپلنت در هر فک کاشته شود و سپس پروتز کامل روی آن‌ها قرار داده شود. این پروتزها وقتی در دهان قرار می‌گیرند، به علت وجود پیچ‌های ایمپلنت حرکتی ندارند، اما می‌توان آن‌ها را خارج کرد و شستشو داد.

راه های تمیز کردن دندان مصنوعی

راه های تمیز کردن دندان مصنوعی

مراقبت و تمیز کردن منظم دندان‌های مصنوعی می‌تواند ماندگاری آن‌ها را طولانی‌تر کند و از بروز بیماری‌های لثه و دهان پیشگیری نماید؛ بنابراین، باید تمیز کردن و نگهداری منظم آن‌ها را جدی بگیرید. راه‌های تمیز کردن دندان مصنوعی شامل موارد زیر است:

  1. شستشوی اولیه: همیشه پس از خارج کردن دندان مصنوعی، آن را به خوبی زیر آب گرم بشویید. این شستشو به حذف باقی مانده مواد غذایی و پلاک‌ها کمک می‌کند.
  2. مسواک زدن: به آرامی دندان‌های مصنوعی خود را با استفاده از یک مسواک نرم مخصوص دندان مصنوعی مسواک بزنید. مسواک‌های سفت می‌توانند به دندان مصنوعی آسیب برسانند.
  3. قرص شستشوی دندان مصنوعی: می‌توانید از قرص تمیز کننده دندان مصنوعی برای شستشوی دندان مصنوعی استفاده کنید. برای استفاده از این قرص، باید پروتز خود را در یک لیوان آب گرم حاوی قرص قرار دهید. این قرص‌ها به خوبی باکتری‌ها و لکه‌های روی پروتز را پاک می‌کند و می‌توانند لبخند شما را درخشان‌تر نمایند. برای خرید قرص تمیز کننده دندان مصنوعی به سایت زیمانو مراجعه نمایید.
  4. خارج کردن در شب قرار دادن در آب: برداشتن دندان مصنوعی در شب از رشد باکتری‌ها در طول خواب پیشگیری نماید. همچنین قرار دادن آن‌ها در آب از تغییر شکل آن‌ها در اثر خشک شدن جلوگیری می‌کند.
  5. محلول آب و جوش شیرین: جوش شیرین خاصیت سایندگی دارد و می‌تواند باعث پاک شدن لکه‌ها از روی دندان مصنوعی شود. کمی جوش شیرین را با آب مخلوط نمایید و با مسواک نرم روی دندان‌های مصنوعی بکشید.
  6. معاینه منظم: دندان‌های مصنوعی باید به طور مرتب توسط دندانپزشک چک شوند. این معاینه می‌تواند آسیب‌های کوچک را سریعا شناسایی کند و پیش از آسیب به دهان، لثه‌ها و استخوان فک آن‌ها را برطرف نماید.

خرید قرص تمیز کننده دندان مصنوعی از زیمانو

قرص‌های تمیزکننده دندان مصنوعی یکی از موثرترین و ایمن‌ترین روش‌ها برای تمیز سفید کردن دندان مصنوعی است. این قرص‌ها باکتری‌ها را از بین می‌برند و لبخند شما را جذاب و زیبا نمایند. شما می‌توانید قرص تمیز کننده دندان مصنوعی را در مناسب‌ترین قیمت از فروشگاه زیمانو خرید نماید. با خرید از زیمانو می‌توانید تجربه خرید راحت و مطمئنی داشته باشید. همین حالا به سایت زیمانو سر بزنید و از محصولات مراقبتی پزشکی و دندانپزشکی ما دیدن کنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *